Armillaria Root Rot Control – Lær om behandling for Armillaria Root Rot

Armillaria Root Rot Control - Lær om behandling for Armillaria Root Rot

Gartnere vet at enhver form for sykdom kan overvinne sine verdsatte planter. I tilfelle av Armillaria rotrot er sopp den underliggende årsaken, og sykdommen kan være dødelig. Armillaria rotrot symptomer kan ved sløv, starter sakte med redusert vekst og kulminerer med tre rot og dødelighet. Å anerkjenne sykdommen og gjennomføre en prosess med Armillaria rotrotkontroll kan bremse sykdommen. Mer informasjon finner du ved å lese artikkelen under.

Hva er Armillaria rotrot?

Armillaria påvirker mange prydplanter og spiselige planter. Hva er Armillaria rotrot? Sykdommen er funnet gjennom tempererte og tropiske regioner i verden. Symptomer kan være vanskelig å identifisere fordi svampen som er ansvarlig for sykdommen, angriper røtter dypt i jorden. Når sykdommen har begynt å utvikle seg, kan det være vanskelig eller umulig å arrestere dets effekter. Armillaria stammer fra myceliet som ligger i jorden. Sykdommen kan vedvare i mange år før det oppstår symptomer på over jorden. Typiske Armillaria rotrot symptomer kan variere fra art til art, noe som gjør sykdommen enda vanskeligere å nippe i knoppen. I tillegg sprer svampen i lunder eller står av trær fra planten til å plante gjennom rhizomorphs, som ligner rotstamme.

Det kan også spres når mekanisk jordbevegelse oppstår og overfører sårede flis. Dette gjør sykdommen det mye mer lumsk og utfordrende å klare.

Armillaria rotrotssymptomer

En av de første symptomene på sykdommen er vanligvis visnet, sløv løvverk. Blader eller nåler er gule og falle, mens øvre lemmer opplever dør-tilbake. Definitiv diagnose av sykdommen kan innebære å kutte inn i kambiumet av det berørte treet. Svampen vises i kambium som hvitaktig i farge og har en tydelig sopplignende lukt. Berørte nåletrær kan utvikle en støtfanger av kegler, kjent som stresskegler, og noe sjukt tre er utsatt for angrep av andre sykdommer og skadedyr.

Blant de mer interessante Armillaria rotrot fakta er dets naturlige nærvær i jord og symbiotisk forhold med berørte trær. Planter under miljøspenning, andre sykdomsproblemer og på feil steder vil bli raskere symptomatisk enn trær i utmerket helse. Armillaria rotrotkontroll avhenger av tidlig anerkjennelse av symptomer og overlegen kulturpleie av syke planter.

Behandling av Armillaria rotrot

Dessverre er det ingen absolutt behandling for Armillaria rotrot. Sykdommen kan styres ved konsekvent fjerning av døde trær og smittede stumper. Armillaria krever konsekvent fuktighet for å overleve, og i sitruslunder har utgravning rundt rotkronen vært en effektiv avskrekkende, men ikke en ultimate kur.

Å gi utmerket trening til trær har vist seg å øke kraft og helse, og dermed redusere plantens symptomer. I storskala skoger blir de berørte stasjonene ofte fjernet og etterplantet med arter som er naturlig resistente mot sykdommen.

Av og til brukes kjemiske smøremidler som reduserer spredning av sykdommen. Denne praksisen er ikke praktisk for husgartneren, så kulturell styring, fjerning av smittet plantemateriale og god hygiene synes å være de beste alternativene i hjemlandet.

Armillaria Root Rot Control - Lær om behandling for Armillaria Root Rot

Video: 6 ways mushrooms can save the world | Paul Stamets

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: