Frysning af tomater fra haven: Hvilke typer tomater kan fryses

Hvis du har et overskud af kofanger, som tomater, alt for mange til at spise eller give væk, hvad gør du med det ekstra fremstille? Du fryser den selvfølgelig. Brug oplysningerne i denne artikel til at finde ud af, hvordan man fryser have tomater.

Frysning af tomater fra haven: Hvilke typer tomater kan fryses

Her i det nordvestlige stillehav havde vi en usæsonen ekstra varm sommer. Den globale opvarmning strejker igen. I vores have høstede vi dog fordelene. Peberfrugter og tomater, som generelt er lunkne producenter, gik absolut bønner med al solskin. Dette resulterede i kofangerafgrøder, alt for mange til at spise eller give væk. Så hvad gør du med ekstra produkter? Du fryser den selvfølgelig. Fortsæt med at læse for at finde ud af, hvordan man fryser have-tomater.

Sådan fryses have-tomater

Jeg kan godt lide at tænke på mig selv som en fremragende, hvis undertiden doven kok. Jeg laver stort set hver aften i ugen ikke kun fordi jeg kan, men for at spare penge og sikre, at vi spiser sundt – mindst et måltid hver dag. Samme grund til at plante en veggiehave. Så med dette års kofangerafgrøder og konservering af tomathøst, havde jeg enhver hensigt med at konservere sommerens dusør.

Men jeg fik travlt. Eller måske er jeg bare rigtig doven. Eller måske udsætter mig det faktum, at vi omtaler vores køkken som “byssen”, fordi det er så lille, at jeg bogstaveligt talt kan skifte fra vask til komfur uden at tage et skridt. Uanset årsagen (jeg holder mig for travlt), kom jeg aldrig rundt med at konserves, men jeg kunne heller ikke tåle tanken om at spilde alle disse smukke tomater.

Så dette conundrum fik mig til at spekulere, kan fryser du friske tomater? Masser af andre produkter kan fryses, så hvorfor ikke tomater? Ligegyldigt hvilken type tomat der kan fryses? Efter en lille undersøgelse, der forsikrede mig om, at du kan fryse friske tomater, besluttede jeg at prøve det.

Frysning af tomater fra haven: Hvilke typer tomater kan fryses

Frysning og konservering af tomathøst

Der er et par forskellige metoder til frysning tomater fra haven. Jeg var selvfølgelig afgjort med den nemmeste tilgang. Jeg vaskede tomaterne, tørrede dem og plunkede dem derefter i store zip-loc baggies og kastede dem i fryseren. Jeh, det er alt, hvad der er der til det. Den virkelig seje ting ved frysning af tomater fra haven på denne måde er, at når de først er optøet, glider skindene lige væk!

At beholde tomathøsten på denne måde kræver enten en større fryser, som vi ikke har t har i “kabyssen” eller en fryser til brystet, som vi gør. Hvis du mangler ekstra fryserplads, kan du også forberede dem for at spare lidt plads. Vask tomaterne og skær dem i kvart eller ottendedele, og lad dem derefter småkoke i 5-10 minutter.

Skub dem gennem en sigte eller pulser dem i foodprocessoren. Du kan derefter krydre dem med lidt salt, hvis du vil, eller bare hælde pureen i en beholder og fryse. Sørg for at efterlade lidt plads i beholderen, så når puréen fryser, har den et sted at gå. Du kan også hælde i fryser zip-loc poser og fryse på et cookie ark, fladt. Derefter kan den flade frosne pure stables let og pænt i fryseren.

En anden metode er at gryde tomater inden frysning. Igen skal du vaske tomaterne, fjerne stilke, skræl og derefter kvart dem. Kog dem tildækket i 10-20 minutter. Afkøl dem og pak som ovenfor til frysning.

Åh, hvad slags typer tomater der kan fryses, det ville være enhver type. Du kan endda fryse cherrytomater. Denne type konservering fungerer godt, hvis du vil bruge de frosne tomater i saucer, supper og salsas, men forvent ikke, at dine frosne tomater fungerer godt på en BLT-sandwich. Du ville have en tidens djævel og skære en optøet tomat, der er frosset; det ville være en slushy rod. Hvad angår mig, ser jeg bestemt nogle hjemmelavede røde sauce i min fremtid.

Video: Вкусный Сад: ЗАГОТОВКА ТОМАТОВ НА ЗИМУ!

Like this post? Please share to your friends:
Skriv et svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

cache:yes / mysql:0 / gen:0 / memory:0.66 MB