Gave til Havearbejde: Er den grønne Tommel en Myte?

Indhold

Gave til Havearbejde: Er den grønne Tommel en Myte?

Af Nikki Tilley
(Forfatter af The Bulb-o-licious Garden)

En have? Tanken havde ikke engang krydset mig. Jeg havde ingen anelse om hvor man skulle starte; trods alt skal du ikke være født med en grøn tommelfinger eller noget? Heck, jeg betragtede mig selv velsignet, hvis jeg rent faktisk kunne holde en houseplant, der boede i mere end en uge. Selvfølgelig vidste jeg lidt da, at en gave til havearbejde ikke er noget, du er født med som et fødselsmærke eller webbed tæer. Så er den grønne tommel en myte? Fortsæt læsning for at finde ud af.

Myth of the Green Thumb

Grøn tommelfingerhave er bare det-en myte, i det mindste som jeg ser det. Når det kommer til voksende planter, er der ingen iboende talenter, ingen guddommelig gave til havearbejde og ingen grøn tommel. Alle kan holde en plante i jorden og få den til at vokse med de rigtige betingelser. Faktisk har alle påståede green-thumb gardeners, der selv er inkluderet, lidt mere end evnen til at læse og følge instruktioner, eller i det mindste ved vi, hvordan vi skal eksperimentere. Havearbejde, som mange ting i livet, er kun en udviklet færdighed; og næsten alt hvad jeg ved om havearbejde, lærte jeg mig selv. Voksende planter og at blive succesfulde for mig, kom ud gennem simpelthen gennem erfaring med forsøg og fejl, til tider mere fejl end noget andet.

Som barn plejede jeg at blive begejstret for vores ture til at besøge mine bedsteforældre. Det, jeg husker mest, var bestefars havehave, fuld af saftige, klare jordbær i løbet af foråret. På det tidspunkt troede jeg ikke, at andre kunne dyrke de søde bær på samme måde som bedstefar gjorde. Han kunne vokse næsten alt. Efter at have smadret nogle af de lækre stykker fra vinstokken, ville jeg sidde med min dyrebare stash, poppe dem ind i min mund en for en og forestille mig selv med en have en dag ligesom bedstefar.

Selvfølgelig, dette skete ikke som jeg havde forventet det til. Jeg blev ung og blev hurtigt optaget af mit arbejde som mor. Men årene fløj forbi, og jeg fandt mig snart længes efter noget andet; og helt uventet kom det. En af mine venner spurgte, om jeg ville være interesseret i at hjælpe med sin planteskole. Som et ekstra incitament, ville jeg få til at holde nogle af planterne at sætte i en egen have. En have? Dette ville være ret en forpligtelse; Jeg var ikke sikker på, hvor jeg skulle starte, men jeg var enig.

Bliv grøn Thumb Gardeners

En gave til havearbejde kommer ikke let. Sådan forklarede jeg myten om den grønne tommelfingerhaveforestilling:

Jeg begyndte at læse så mange havebrugsbøger som muligt. Jeg planlagde mine designs og eksperimenterede. Men selv under de bedste omstændigheder kan den største gartner mislykkes, og jeg syntes at blive overvundet af katastrofe. Det tog et stykke tid, før jeg indså, at disse havekatastrofer kun er en naturlig del af havearbejde. Jo mere du lærer, jo mere der er at lære, og jeg lærte den hårde måde at vælge blomster på, simpelthen fordi de er smukke, er ikke altid værd at besværet. I stedet bør du prøve at vælge planter, der passer til haven og din region. Du skal også starte med at bruge plejeanlæg.

Jo mere jeg arbejdede på planteskolen, desto mere lærte jeg mig om havearbejde. Jo flere blomster jeg skal tage hjem, jo ​​flere senge jeg skabte. Før jeg vidste det, havde den lille seng forvandlet sig til næsten tyve, alle med forskellige temaer. Jeg havde fundet noget, jeg var god til, ligesom min bedstefar. Jeg udviklede min dygtighed, og jeg blev snart en knoglefuld haven junkie. Jeg var et barn på spil med grådigt snavs under mine negle og svampekugler over mine pander, da jeg lukkede, vandede og høstede i de varme, fugtige sommerdage.

Så der har du det. Vellykket havearbejde kan opnås af nogen. Havearbejde handler om eksperimentering. Der er virkelig ingen rigtig eller forkert. Du lærer som du går, og du finder hvad der virker for dig. Der er ingen grøn tommelfinger eller speciel gave til havearbejde påkrævet. Succes måles ikke af hvor stor haven er, eller hvor eksotisk planterne er. Hvis haven giver dig selv og andre glæde, eller hvis der inden for den er en god hukommelse, er din opgave blevet fuldført.

For mange år siden kunne jeg ikke holde et husplante i live, men efter kun et par års forsøg Jeg tog udfordringen med at dyrke mine egne jordbær. Da jeg ventede tålmodigt på, at foråret skulle komme frem, følte jeg den samme spænding, som jeg gjorde, da jeg var barn. Gå op til min jordbær patch, jeg rystede en bær og dukkede den ind i min mund. “Mmm, smager ligesom bedstefar.”

Gave til Havearbejde: Er den grønne Tommel en Myte?

Like this post? Please share to your friends:
Skriv et svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: