Growing A Jade Necklace Vine – Information About Crassula Worm Plants

Crassula marnieriana är en av de mest unika med vertikala staplade tjocka löv prydda på kanterna med rosa rosa. Ta en titt på den här artikeln för några tips om hur du odlar ett jadehalsband så att du kan njuta av den här intressanta växten.

Innehåll

Growing A Jade Necklace Vine - Information About Crassula Worm Plants

Den strukturella galenskapen i Crassula marnieriana gör den till en framstående växt för alla odlarens samling. Suckulenten är känd av många namn, bland dem:

  • Wormplantan
  • Chinese jade
  • Jade halsband vinstock
  • Baby halsband

Lyckligt för oss kallare klimatodlare är denna växt hård och tål även en lätt frysning. Släktet Crassula kan överstiga 200 arter. Crassula marnieriana är en av de mest unika med vertikala staplade tjocka löv prydda på kanterna med rodnad rosa. Här är några tips om hur man odlar ett jadehalsband och upplever den arkitektoniska skönheten och Dr Seuss-formen av maskplanten.

Jade Necklace Vine Info

Suckulenta älskare känner förmodligen till familj av Crassula-växter. Många av dem är kända för sina konstiga former och ovanliga staplade blad. Crassula maskplanter exemplifierar den fantastiska strukturen i ett levande halsband, med staplade blad placerade perfekt ena ovanpå den andra.

Ord nästan misslyckas när man försöker beskriva Crassula maskplanter. Mindre exemplar har upprätta, smala grenar dekorerade med brickor av saftiga blad som växer direkt ovanpå varandra. Stammar kommer sällan att bli längre än 8 tum, men de längre delarna tenderar att sjunka och hänga eller till och med helt enkelt slinga längs marken.

Vinrankor med jadehalsband är hemmahörande i Sydafrika, Lesotho och Swaziland. Bladen är gröna med rosa till rosa kanter, fylliga och tätt staplade på stjälken ungefär som pärlor på en snöre. Om du har tur producerar växten små stjärnkluster av rosa blommor.

Hur man odlar en Jade-halsband

Jade-halsband-maskplanten är också en väldigt enkel växt att odla, förutsatt att du har tillräckligt med sol och uppfyller några andra förhållanden. Jade-halsbandsmask är en av de enklaste suckulenterna att sprida och väl värt ansträngningen för att skapa fler av dessa iögonfallande växter.

Som med de flesta suckulenter kan du starta nya växter helt enkelt genom sticklingar. Frön finns tillgängliga, men det tar många år att växa för vuxna former av växten. Stickar bör tillåtas åka i några dagar för att förhindra ruttning. Sedan sätter du helt enkelt in skäret i sand eller annat jordfritt medium och håller måttligt fuktigt i ett starkt upplyst område som är skyddat från brännande sol. Rötter bör bildas på bara några veckor.

När växten är tillräckligt etablerad kan den flyttas till en väl dränerad kruka i god kaktus eller saftig jord. Nästa steg är att följa god vård av maskplanter så att ditt nya barn kommer att trivas och glädja dig med en show av blommor och festligt dekorerade stjälkar.

Growing A Jade Necklace Vine - Information About Crassula Worm Plants

Jade Necklace Worm Plant Care

Crassulas föredrar soliga platser men de kan tendera att brinna om de är i brännande solstrålar. Jadehalsbandet är motståndskraftigt mot torka och allt utom det kallaste vädret, så det gör en perfekt uteplats för de flesta regioner. Om frysen hotar, ta din växt inomhus.

Den bästa jorden är en väl dränerad blandning av sand eller korn med torv och vermikulit eller perlit. Välj en kruka som förångar överflödigt fukt eftersom våta rötter och stjälkar kan stava en dödsdom för Crassula.

Vattna plantan djupt varje vecka och i vintervatten bara en gång var tredje vecka.

Under växtsäsongen ska du använda en gödningsmedel som är formulerad för suckulenter för att främja hälsan.

Transplantera växten endast när den växer ut ur potten. Crassula är mycket toleranta mot trånga förhållanden och kan vara mycket nöjda i sin behållare under många år.

Titta på mjölbuggar eller skala och behandla växten med en god trädgårdssåp. Crassula-växter behöver god luftcirkulation för att förhindra mögelproblem, men annat än att det här är några av de hårdaste och lättaste växterna att växa. Lägg till en i din samling för enkel skönhet och intresse.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: