Growing Globe Thistle Flowers – Information om Globe Thistle Echinops

Tistlar trivs nästan överallt och bär en otäck sticka när de kommer i kontakt med huden. De har emellertid en spännande form och kommer i nyanser som är oemotståndliga tillägg till den fleråriga trädgården. Lär dig hur man odlar jordtistel perenner i den här artikeln.

Growing Globe Thistle Flowers - Information om Globe Thistle Echinops

Tistlar är en av livets stickiga skämt. De trivs nästan överallt och bär en otäck stick när de kommer i kontakt med huden. De har emellertid en spännande form och kommer i djup lila och blå nyanser som är oemotståndliga tillägg till den fleråriga trädgården. Lär dig hur man odlar jordtistel perenner för säsong efter säsong efter överklagande.

Vad är Globe Tistel?

Globe tistel (Echinops ritro) finns i Aster-familjen. De stora spiky blommorna visas på sommaren och varar upp till 8 veckor. De är fleråriga, så växterna kommer att göra långvariga trädgårdsföretag med hårdiga vanor och minimal jordvårdstistel. Jordtistelblommor är speciella utställningar med blommor upp till 2 tum på 3 till 4 fotstammar.

Echinops är det botaniska namnet för jordtistel. Det är fantastiska blommor med djup mörkblå kronblad i en pigg ram. Bladen är djupt hackade, mörkgröna på toppen och något silver under och något håriga. Växterna är ursprungliga i Asien och Europa och namnet betyder igelkott på grekiska, vilket på lämpligt sätt hänvisar till de stickade blommorna.

Hanskadistelblommor gör utmärkta torkade skärmar och håller i flera år som en del av en evig blommavisning. Jordtistelkläckor omfattar över 120 arter, av vilka endast ett fåtal är i odling. Några vanliga former är bannaticus; den supersnabba exaltatusen; ritro, med sina vita bladverk på undersidan; och sphaerocephalus, som har vita till gråa blommor. Växterna är hårda mot USA: s jordbruksdepartement zoner 3 till 8.

Hur man odlar jordtistel

Att växa jordtistel från insamlade frön är opriktig, men köpt odlat frö har en bättre plantor . Växterna också ofta frö. Växande jordtistel från klumpdelning är det snabbaste sättet att få blommor. Dela basalväxten bort på våren från växter som är minst 3 år gamla. Du kan också ta 2- till 3-tums rotstickor på våren för att starta nya växter.

Plantera bas- eller rotstickar i lossad jord som är måttligt sura för bästa resultat. Vattna de unga växterna två gånger i veckan i en månad och minska sedan gradvis extra vattning när de etablerar sig.

Välj en väl dränerad plats i full sol för bästa tillväxt, även om de tål delvis skugga.

Growing Globe Thistle Flowers - Information om Globe Thistle Echinops

Globe Tistelvård

Dessa perenner är en av de enklaste växterna att underhålla. De tolererar torkförhållanden när de väl har fastställts och har få skadedjur eller sjukdomsproblem.

Ibland är huvuden för tunga och kräver staking. Du kan klippa ner basalbladet för att uppmuntra till återblomning. Om du inte vill ha några problem med ny inplantering kan du ta av blommhuvudena efter att färgen bleknar.

Vård av tistel för jordklot är minimal och du kommer att njuta av att titta på bin prova blommans nektar.

Video: Echinops ritro – Globe Thistle – Growing Echinops

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: