Kobber og jord – Hvordan kobber påvirker planter

Kobber og jord - Hvordan kobber påvirker planter

Av Nikki Tilley
(Forfatter av The Bulb-o-licious Garden)

Kobber er en viktig element for plantevekst. Jorda inneholder naturlig kobber i en eller annen form, alt fra 2 til 100 deler per million (ppm) og i gjennomsnitt på ca. 30 ppm. De fleste planter inneholder ca. 8 til 20 ppm. Uten tilstrekkelig kobber, vil plantene mislykkes i å vokse riktig. Derfor er det viktig å opprettholde rettferdige mengder kobber til hagen.

Kobbermangel i plantevekst

I gjennomsnitt er de to faktorene som vanligvis påvirker kobber, jordens pH og organisk materiale. Torv og sure jord er mest sannsynlig mangelfull i kobber. Jord som allerede har høyt alkalisk innhold (over 7,5), samt jord som har økt pH-verdien, resulterer i lavere kobbertilgjengelighet.

Kobbernivåer faller også etter hvert som mengden organisk materiale øker. Organisk materiale hindrer vanligvis tilgjengeligheten av kobber ved å redusere jordsmonterfiksering og utvasking. Når organisk materiale er tilstrekkelig dekomponert, kan tilstrekkelig kobber slippes ut i jorden og tas opp av planter.

Utilstrekkelige kobbernivåer kan føre til dårlig vekst, forsinket blomstring og plantesterilitet. Kobbermangel i plantevekst kan virke som en visning med bladspisser som snu en blåaktig grønn farge. Når du vurderer hvordan du legger kobber til hagen din, husker du at det ikke er mulig å legge kobber til hagen din. Når du vurderer hvordan du legger kobber til hagen din, må du huske at Ikke alle jordprøver for kobber er pålitelige, så det er viktig å undersøke planteveksten. Kobber gjødsel er tilgjengelig i både uorganiske og organiske former. Satsene for påføring bør følges nøye for å forhindre toksisitet.

Generelt er mengden kobber omtrent 3 til 6 pounds per acre, men dette er egentlig avhengig av jordtype og planter som vokser. Kobbersulfat og kobberoksid er de vanligste gjødselene for å øke kobbernivået. Kobberchelat kan også brukes til omtrent en fjerdedel av den anbefalte hastigheten.

Kobber kan sendes eller båndes i jorda. Det kan også brukes som en bladspray. Kobbertoksisitet i planter

Selv om jord i sjeldne tilfeller produserer for store mengder kobber, kan kobber toksisitet oppstå ved gjentatt bruk av soppdrepende midler. som inneholder kobber. Kobbertoksisitetsplanter synes stunted, er vanligvis blåaktig i farge, og til slutt blir gul eller brun.

Giftige kobbernivåer reduserer frøspredning, plantekraft og jerninntak. Nøytraliserende kobberjord toksisitet er ekstremt vanskelig når problemet oppstår. Kobber har lav oppløselighet, noe som gjør det mulig å vedvare i jorden i mange år.

Kobber og jord - Hvordan kobber påvirker planter

Video: The Sun & The Earth: Crash Course Big History #3

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: