Koi Proofing Pond Plants: How To Keep Plants Safe From Koi Fish

Första gången koi-dammentusiaster kan ha lärt sig det hårda sättet som koi älskar att bläddra bland växter och rötter i dammvegetationen. Vad ska en dammägare göra? Klicka på följande artikel för att lära dig mer om hur du skyddar växter från koifisk.

Innehåll

Koi Proofing Pond Plants: How To Keep Plants Safe From Koi Fish

Första gången koi-dammentusiaster kan ha lärt sig det hårda sätt som koi älskar att bläddra bland växterna och rötter från dammvegetation. När du introducerar koi i en damm som redan är etablerad med växter kan surfningen vara hanterbar. Men växter som läggs till i en damm som redan är fylld med koi kan vara problematiska. Koi kan inte motstå frestelsen att äta nyanlända växtdelikatesser.

Vad ska en dammägare göra? Fortsätt läsa för att lära dig mer om hur du skyddar växter från koifisk.

Koi Proofing Pond Plants: How To Keep Plants Safe From Koi Fish

Koi Proofing Pond Plants

Koi dammägare har alternativ när det gäller växtdecimering. Vissa entusiaster eliminerar helt enkelt växter från dammen och väljer istället att bara landa dammen. Men på platser med varma somrar är växtöverdrag viktigt för att hålla vattentemperaturen lägre och koi bekväm. Växter ger också göm- och lekområden och hjälper till med filtrering.

Att underhålla ett antal olika växter i dammen, inklusive yta, växande och nedsänkta växter, kan förhindra omfattande foderskador av koi. Tänk på växter som coontail och waterweed planterade i botten av dammen och rötter täckta med stenar för skydd. För växter med rötter under vattennivån och lövverk över vatten, som näckrosor, kan koi knapra rötterna. Plantera dem i stora förpackningar fyllda med grus.

Om du lägger till växter i en koi-damm när fisken redan finns, är det bäst att lägga till en grupp växter samtidigt, snarare än en eller två åt gången. På det sättet konsumeras ingen växt snabbt av nyfiken koi.

Vissa dammentusiaster håller växter säkra från koi genom att stänga dammväxter i en burliknande struktur. Material som PVC-belagd tråd, plastnät eller nät är idealiska. För flytande växter, skapa en bur som flyter. Du kan till och med prova ett flytande våtmark om din bakgårdsdamm är tillräckligt stor.

Ett annat alternativ är att undersöka växter som koi inte kommer att äta. Förslag inkluderar flytande vattensallat, den stora lövblomman, den gulblommiga vallmo och den iögonfallande paraplyväxten. Koi tenderar att ignorera dessa växter till förmån för mer välsmakande val.

Ett annat tips: Försök mata fisken flera små måltider om dagen för att avleda deras förkärlek för vegetation.

Att vara noga med att välja rätt typ av växter, skydda sina rötter med grus, bibehålla riklig vegetation och stänga växter med burar kan hjälpa din koi att samexistera med grönska.

Video: Pond Plants for Koi

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

cache:yes / mysql:0 / gen:0 / memory:0.66 MB