Needle Cast behandling – Lær om Stigmina og Rhizosphaera Needle Cast In Trees

Needle Cast behandling - Lær om Stigmina og Rhizosphaera Needle Cast In Trees

Har du noen gang sett et tre, som gran, med sunne, kjekte nåler på grenene, men ingen nåler når du ser lenger ned i grenen? Dette skyldes nålstøt sykdom. Finn ut mer i denne artikkelen.

Hva er nålgjennosykdom?

Nålgjennsykdommer forårsaker at granetrær å «avstøte» sine eldre nåler og bare beholde de unge nåler på tipsene til grener. Træret blir unattractive og kan se ut som om det er døende, men fortvil ikke. Rhizosphaera og Stigmina, de to vanligste nålestøtssykdommene i granetrær, kan behandles. Du kan få treet ditt til å se frodig og vakkert igjen om noen år ved å følge et program med nålgjennomføring.

Stigmina og Rhizosphaera Needle Cast in Trees

Disse sykdommene påvirker primært blå gran. Hvis du har sett trær som er berørt av nålestøt sykdom i området, må du unngå å plante dette svært mottakelige treet. I stedet tenk å plante Norge gran, som er motstandsdyktig. Hvite gran og andre barrträd, som furu og gran, er også utsatt.

Det første trinnet er å få en pålitelig diagnose. Eksperter anbefaler at du sender noen syke nåler til et diagnostisk laboratorium hvor de kan kjøre tester for å identifisere problemet. Hvis du føler deg komfortabel med å prøve å identifisere sykdommen hjemme, er det det du skal lete etter:

  • Trær med Stigmina eller Rizosphaera nålstøpt sopp har et særegent utseende. Grenene har grønne, sunne nåler på spissene og syke og døende nåler mot stammen. Skaden begynner på nedre grener og beveger seg oppover treet.
  • Trær påvirket av nålestøt sykdom har nåler som blir gulaktige om sommeren, endres gradvis til purpurbrun sent på vinter og vår.
  • Hvis du ser på nålene med en håndlins, du ser rader med små, svarte prikker. Disse prikkene er frukten av svampen, og de er diagnostiske av sykdommen. Rader med hvite prikker er normale.

Behandle treet ved å sprøyte med et fungicid to ganger på våren og deretter en gang hver fjerde uke under vått vær. Alterner mellom spray med forskjellige aktive ingredienser. Kobber og klortalalonil er to aktive ingredienser som er påvist effektive mot sykdommene.

Husk at disse sprayene er svært giftige for planter, dyr og mennesker. Følg sikkerhetstiltakene på etiketten til brevet. Bruk anbefalte verneklær, og les alle instruksjoner angående blanding og påføring av fungicidet før du begynner. Store trær er vanskelige å behandle uten hjelp fra en trær.

Needle Cast behandling - Lær om Stigmina og Rhizosphaera Needle Cast In Trees

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: