Sanguine Ameliore Info: Lær om Sanguine Ameliore Butterhead-salat

Sanguine Ameliore butterhead-salat er en av flere varianter av ømme, søte smørsalater. Lær mer om denne unike, fargerike salaten og hvordan du dyrker salat 'Sanguine Ameliore' i hagen din med informasjon fra denne artikkelen.

Innhold

Sanguine Ameliore Info: Lær om Sanguine Ameliore Butterhead-salat

Sanguine Ameliore butterhead salat er en av flere varianter av øm, søt smørsalat. I likhet med Bibb og Boston er denne sorten delikat med et mykt blad og en smak som er mer søt enn bitter. Lær mer om denne unike, fargerike salaten og hvordan du kan dyrke den i hagen din i høst.

Sanguine Ameliore Salatinformasjon

Smørsalat er kjent for sine ømme, søte blader, lyse grønne farger, og løst pakket, softball-størrelse hoder. Det som gjør Sanguine Ameliore-variasjonen annerledes og spesiell, er den dyprøde flekkingen på de lysegrønne bladene.

Sanguine Ameliore er et ganske sjeldent utvalg av salat, men du kan finne frø online. Den stammer fra Frankrike og ble introdusert i USA tidlig på 1900-tallet. Ordet ‘sanguine’ betyr blod og refererer til de blodrøde flekkene på bladene. For de som dyrker salat, er Sanguine Ameliore et stort utvalg å velge både for bruk på kjøkkenet og den visuelle interessen det tilfører grønnsaksbed.

Sanguine Ameliore Info: Lær om Sanguine Ameliore Butterhead-salat

Voksende Sanguine Ameliore-salat

Med bare noen grunnleggende informasjon om Sanguine Ameliore, kan du begynne å dyrke og høste denne velsmakende salaten. Voks og ta vare på denne typen salat som du ville gjort med andre varianter. Som en kjølig væravling kan du starte salaten tidlig på våren eller sensommeren til tidlig høst for to avlinger.

Så Sanguine Ameliore-frøene dine med en tomme (2,5 cm) fra hverandre. Hvis du begynner utendørs, tynne plantene til de bare er 25 cm fra hverandre, og hvis du begynner innendørs, transplanter frøplanter utenfor med samme avstand. Hodene blir omtrent 20 cm brede.

Fortsett å vanne salatene dine regelmessig, men vær sikker på at jorden drenerer godt, og de blir ikke mettet med vann. Det tar 60 dager for Sanguine Ameliore å bli moden. Før da kan du begynne å høste individuelle blader og nyte babysalat. Du kan også vente til modenhet og høste hele hodet på en gang.

Bruk denne salaten som du ville gjort, men som de fleste smørsalat, er disse best å nyte friske fra hagen. Du kan nyte bladene i salater, men de fungerer også bra i oppskrifter på salatkålretter, siden bladene er store nok til å holde en fylling. Sanguine Ameliore er en lett salat å dyrke og vel verdt den minimale innsatsen for å nyte de smakfulle bladene.

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

cache:yes / mysql:0 / gen:0 / memory:0.66 MB