Scorch On Pecan Leaves – Treating a Pecan Tree With Bacterial Leaf Scorch Disease

Medan Pecan-bakteriell bladscorch (PBLS) inte dödar pecanträd kan det leda till betydande förluster. Följande artikel diskuterar symtom och behandling för ett pekanträd med bakteriell bladbrännhet. Klicka här för mer information.

Scorch On Pecan Leaves - Treating a Pecan Tree With Bacterial Leaf Scorch Disease

Bakteriell brännskada av pekannötter är en vanlig sjukdom som identifierades i sydöstra USA 1972. Bränn på pekannöblad trodde man först var en svampsjukdom men 2000 det identifierades korrekt som en bakteriell sjukdom. Sjukdomen har sedan dess spridit sig till andra delar av USA, och även om pecanbakteriebladscorch (PBLS) inte dödar pecanträd kan det leda till betydande förluster. Följande artikel diskuterar symtomen och behandlingen av ett pekanträd med bakteriell lövscorch.

Symtom på ett pecan-träd med bakteriell lövscorch

Pecanbakteriell bladscorch drabbar över 30 sorter liksom många inhemska träd. Scorch on pecan leaves manifesteras som för tidig avblåsning och en minskning av trädtillväxt och kärnvikt. Unga löv blir solbränna från spetsen och kanterna mot mitten av bladet och så småningom brunnar helt. Strax efter att symtom uppträder, tappar de unga bladen. Sjukdomen kan ses på en enstaka gren eller drabba hela trädet.

Bakteriell lövförbränning av pekannötter kan börja redan på våren och tenderar att bli mer destruktiv när sommaren utvecklas. För hemodlaren är ett träd som drabbats av PBLS bara ful, men för kommersiella odlare kan de ekonomiska förlusterna vara betydande.

PBLS orsakas av stammar av bakterien Xylella fastidiosa subsp. flerfaldig. Det kan ibland förväxlas med pecannörsbränt kvalster, andra sjukdomar, näringsproblem och torka. Pecan-sveda kvalster kan enkelt ses med en handlins, men andra problem kan behöva testas för att bekräfta eller förneka deras närvaro.

Scorch On Pecan Leaves - Treating a Pecan Tree With Bacterial Leaf Scorch Disease

Behandling av Pecan Bacterial Leaf Scorch

En gång ett träd har smittats med bakteriebladsförbränning, det finns inga ekonomiskt effektiva behandlingar tillgängliga. Sjukdomen tenderar att förekomma oftare i vissa sorter än andra, även om det för närvarande inte finns några resistenta sorter. Barton, Cape Fear, Cheyenne, Pawnee, Rom och Oconee är alla mycket mottagliga för sjukdomen.

Bakteriell lövförbränning av pekannötter kan överföras på två sätt: antingen genom transplantatöverföring eller genom vissa xylemmatande insekter (lövhoppare och spittlebugs).

Eftersom det inte finns någon effektiv behandlingsmetod just nu är det bästa alternativet att minska förekomsten av pecannötsbrännande och försena införandet. Det innebär att köpa träd som är certifierade sjukdomsfria. Om ett träd verkar vara infekterat med lövförbränning, förstör det omedelbart.

Träd som ska användas för grundstammen bör inspekteras för eventuella tecken på sjukdomen före ympning. Slutligen, använd bara scions från icke-infekterade träd. Inspektera trädet visuellt under hela växtsäsongen innan du samlar vägen. Om träd för ympning eller insamling av scions verkar vara infekterade, förstör träden.

Video: Bacterial Leaf Scorch

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

cache:yes / mysql:0 / gen:0 / memory:0.66 MB