Siberian Pea Tree – Pea Tree Care and Growing Information

Om du letar efter ett intressant träd som tål ett antal odlingsförhållanden i landskapet, kan du överväga att växa ett ärtträd. Läs den här artikeln för mer information om ärtträd.

Siberian Pea Tree - Pea Tree Care and Growing Information

Om du ’ re letar efter ett intressant träd som tål ett brett spektrum av odlingsförhållanden i landskapet, överväg att odla dig själv ärtträd. Vad är ett ärtträd, frågar du? Fortsätt läsa för mer information om ärtträd.

Om ärtträd

En medlem av ärtfamiljen (Fabaceae), det sibiriska ärtträdet, Caragana arborescens, är en lövfällande buske eller litet träd till Sibirien och Manchuria. Det sibiriska ärtträdet introducerades i USA, annars känt som Caragana ärtträd, uppgår till mellan 10 och 15 fot höga, några upp till 20 fot höga. Den består av alternativa 3- till 5-tums långa blad som består av åtta till 12 ovala broschyrer med gula snapdragonformade blommor som dyker upp i början av våren och bildar baljor i slutet av juni eller början av juli. Frön sprids när mogna baljor spricker med en rungande pop.

Det sibiriska ärtträdet har använts medicinskt medan vissa etniska grupper äter de unga baljorna, använder barken för fiber och gör ett azurblått färgämne från dess löv. Under andra världskriget övervintrade sibirska bönder förmodligen över deras fjäderfäflockar genom att mata dem frön från Caragana ärtträd, som djurlivet också njuter av. Ärtträdets upprätta till nästan gråtande vana lämpar sig väl för att plantera Caragana som vindbrytningar, i gränser, skärmplantningar och som blommande häckar.

Hur man odlar ett ärtträd

Intresserad av hur att odla ett ärtträd? Plantering av Caragana-träd kan förekomma i nästan alla regioner i USA, eftersom det är ganska tolerant för de flesta förhållanden. Sibiriska ärtträd kan planteras var som helst i allt från full sol till delvis skugga och i fuktig till torr jord.

Plantera ärtträd av Caragana kan förekomma i lera, loam eller sandiga jordmedier med antingen en hög surhet eller hög alkalitet i USDA växthårdhetszoner 2-8.

Du bör planera att plantera ditt ärtträd efter risk för frost i området. Gräv ett hål som är dubbelt så bredt som rotkulan och 2 tum så djup. Lägg till ett par handfull kompost och fyra handfull sand (om du har tät mark) till smuts.

Om du planerar att skapa en häck, ska du växa ut varje planta med en höjd på mellan 10 och 10 meter. Placera 2 tum av denna ändrade jord tillbaka in i hålet och sätt den nya sibiriska ärtväxten på toppen och fyll med resten av jorden. Vattna noggrant och tampa ner jorden runt växten.

Fortsätt att vattna varannan dag under de första två veckorna för att skapa en stark rot och reducera därefter vattningen till två gånger i veckan under de kommande två veckorna.

Siberian Pea Tree - Pea Tree Care and Growing Information

Ärtträdvård

Eftersom den sibirska ärtväxten är så anpassningsbar, finns det minimal vård av ärtträd att tänka på när den är etablerad. Mata plantan med en långsam frisättningstablett eller granulat när växten har börjat växa och vatten i. Du behöver bara gödsla en gång om året på våren.

Vatten varje vecka om inte vädret är för varmt och torra och beskära efter behov – helst under senvinter till tidig vår, särskilt om du skapar en häck av Caragana ärtträd.

Caragana ärtträd kommer till och med att blomstra havet och torrare klimat och är motståndskraftig mot de flesta skadedjur och sjukdomar. Detta hårdiga blommande prov kan leva från 40 till 150 år och växa ytterligare 3 fot per säsong, så om du planterar Caragana i ditt landskap, bör du njuta av trädet i många år framöver.

Video: Siberian Pea Shrub: From Flower to Harvest

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: