Siberian Pea Tree – Pea Tree Care and Growing Information

Hvis du leter etter et interessant tre som tåler en rekke vekstforhold i landskapet, kan du vurdere å dyrke et ertetre. Les denne artikkelen for mer informasjon om ertetrær.

Siberian Pea Tree - Pea Tree Care and Growing Information

Hvis du ’ leter etter et interessant tre som tåler et bredt spekter av vekstforhold i landskapet, kan du vurdere å dyrke deg selv en ertre. Hva er et ert tre, spør du? Fortsett å lese for mer informasjon om ertetrær.

Om ertetrær

Et medlem av ertfamilien (Fabaceae), det sibirske erttreet, Caragana arborescens, er en løvfellende busk eller et lite tre innfødt til Sibir og Manchuria. Introduksjon i USA oppnår det sibirske ertetreet, ellers kjent som Caragana ertetrær, høyder mellom 10 og 15 fot høye, noen opp til 20 fot høye. Den består av alternative 3- til 5-tommers lange blader som består av åtte til 12 ovale brosjyrer med gule snapdragonformede blomster som vises tidlig på våren og danner belg i slutten av juni eller begynnelsen av juli. Frø spres når modningsbelgene sprenger med en rungende pop.

Det sibirske erttreet har blitt brukt medisinsk mens noen etniske grupper spiser de unge belgene, bruker barken til fiber og gjengir et azurblått farget fargestoff fra dets blader. I løpet av andre verdenskrig overvintret sibirske bønder visstnok fjærkreflokkene sine ved å mate dem frøene fra Caragana ertetrær, som dyrelivet også liker. Eretreet til nesten gråtende vane egner seg godt til å plante Caragana som vindjakker, i grenser, skjermplantinger og som blomstrende hekker.

Hvordan dyrke et ertetrær

Interessert i hvordan å dyrke et ert tre? Å plante Caragana-trær kan forekomme i nesten alle regioner i USA, da det er ganske tolerant mot de fleste forhold. Sibirske ertetrær kan plantes hvor som helst i full sol til delvis skygge og i fuktig til tørr jord.

Å plante Caragana ertetrær kan forekomme i leire, loam eller sandholdige medier med enten høy surhet eller høy alkalitet i USDA plantehardhetssoner 2-8.

Du bør planlegge å plante ertetreet ditt etter sjanse for noe frost i området. Grav et hull som er dobbelt så bredt som rotkulen og 2 tommer så dypt. Legg til et par håndfuller kompost og fire håndfuller sand (hvis du har tett jord) til skitten.

Hvis du planlegger å lage en hekk, må du plassere hver plante 5 til 10 fot fra hverandre. Plasser 2 tommer av denne endrede jorda tilbake i hullet og sett den nye sibirske erteplanten på toppen og fyll den med resten av jorda. Vann grundig og tamp ned jorda rundt planten.

Fortsett å vanne annenhver dag de første to ukene for å etablere sterk rot, og reduser deretter vanningen til to ganger i uken de neste to ukene.

Siberian Pea Tree - Pea Tree Care and Growing Information

Pea Tree Care

Siden sibirsk erteplante er så tilpasningsdyktig, er det minimal pleie av ertetrær å vurdere når den er etablert. Mat planten en gjødseltablett eller granulat med sakte frigjøring når planten har begynt å vokse og vanne i. Du trenger bare å gjødsle en gang i året om våren.

Vann hver uke med mindre været er for varmt og tørr og beskjær etter behov – ideelt på senvinteren til tidlig på våren, spesielt hvis du skaper en hekk av Caragana ertetrær.

Caragana ertetrær vil til og med blomstre ved sjøen samt mer tørre klima og er motstandsdyktig mot de fleste skadedyr og sykdommer. Dette hardføre, blomstrende eksemplet kan leve fra 40 til 150 år og vokse ytterligere 3 fot per sesong, så hvis du planter Caragana i landskapet ditt, bør du glede deg over treet i mange år fremover.

Video: Siberian Pea Shrub: From Flower to Harvest

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

cache:yes / mysql:0 / gen:0 / memory:0.67 MB