Spathe Flower Identification – Eksempler på spatier i planter

En spathe og spadix i planter er unike typer blomstrende strukturer. Noen av plantene som har disse strukturene er populære potteplanter som du kanskje allerede dyrker. For å lære mer om spathe- og spadixstrukturen, klikk på følgende artikkel.

Spathe Flower Identification - Eksempler på spatier i planter

En spathe og spadix i planter gir en unik og fin type blomstrende struktur. Noen av plantene som har disse strukturene er populære potteplanter, så du har kanskje allerede en. Lær mer om spathe- og spadixstrukturen, hvordan den ser ut og hvilke planter som har den ved å lese følgende informasjon.

Spathe Flower Identification - Eksempler på spatier i planter

Hva er en Spathe og Spadix?

En blomsterstand er hele plantestrukturen til en plante, og disse kan variere ganske mye fra en type plante til den neste. I en type er det en spathe og en spadix som utgjør blomsterstanden, noen ganger referert til som en spathe-blomst. &Nbsp;

Spaden ser ut som et stort blomsterblad, men det er faktisk et brakt. Forvirret ennå? En skovlblad er et modifisert blad og er ofte i fargerike farger og skiller seg ut mer enn den faktiske blomsten gjør. Julestjerne er et eksempel på en plante med prangende skovler.

En spathe er en enkelt skaftblad som omgir spadixet, som er en blomstrende pigg. Det er vanligvis tykt og kjøttfullt og har veldig små blomster samlet på seg. Du kan ikke være i stand til å fortelle at dette faktisk er blomster. Et morsomt faktum om spadixet er at det i noen planter faktisk produserer varme, sannsynligvis for å tiltrekke pollinatorer.

Eksempler på Spathes and Spadices

Spadix og spatheidentifikasjon kan være ganske enkelt når du vet hva du skal se etter. Denne unike typen blomsteroppsats er slående i sin enkle skjønnhet. Du finner den i planter av arum, eller Araceae-familien.

Noen eksempler på planter i denne familien med en spathe og spadix er:

  • Fredsliljer
  • Callaliljer
  • Anthurium
  • Afrikansk maskeplante
  • ZZ-plante

En av de mest uvanlige medlemmer av denne familien med en spathe og spadix er titan arum, også kjent som likblomsten. Denne unike planten har den største blomsterstanden fra noen annen og får sitt vanlige navn fra sin stinkende aroma som trekker inn fluer for næring.

Video: Making Flower Pots and Planters using 3D Printing

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

cache:yes / mysql:0 / gen:0 / memory:0.67 MB