Spinat skal vokse om sommeren – Varmetolerante spinatsorter

Varmt vær kan i stor grad påvirke smaken av spinat. Spinatelskere som har savnet det ideelle plantevinduet, kan sitte igjen med spørsmål som: "Kan spinat dyrkes om sommeren" eller "Er det noen varmetolerante spinatsorter?" Klikk her for å lære mer.

Spinat skal vokse om sommeren - Varmetolerante spinatsorter

Tilsetningen av salatgrønnsaker er en utmerket måte å utvide høstingen av grønnsakshagen på. Grønne, som spinat, vokser best når temperaturen er kjølig. Dette betyr at frø ofte plantes slik at planten kan høstes om våren og / eller høsten. Faktisk kan varmt vær i stor grad påvirke smaken til disse plantene, noe som får dem til å bli bitter eller seige. Langvarig eksponering for varme temperaturer kan til og med føre til at plantene boltes, eller begynner å blomstre og sette frø.

Spinatelskere som har gått glipp av det ideelle plantevinduet, kan sitte igjen med spørsmål som «Kan spinat dyrkes om sommeren» eller «Er det noen varmetolerante spinatsorter?» Les videre for å lære mer.

Spinat skal vokse om sommeren - Varmetolerante spinatsorter

Kan spinat dyrkes om sommeren?

Suksess med å dyrke spinat om sommeren vil variere avhengig av klima. De med kjølig sommertemperatur kan ha moderat hell. Dyrkere som prøver å vokse i de varmere månedene av året, bør imidlertid se etter sommer spinatsorter.

Disse sortene kan være merket som «langsom bolt» eller varmetolerant spinat. Selv om disse merkelappene ikke garanterer at spinat vil vokse om sommeren, vil de øke sjansen for suksess. Det bør også bemerkes at frø plantet i altfor varm jord kan utvise dårlige spirehastigheter, eller unnlate å gjøre det helt.

Populære varmetolerante spinatvarianter

  • Bloomsdale Longstanding– Et populært åpent pollinert utvalg av spinat å dyrke om sommeren. Presterer bra i hagen, som den er kjent for sin mangeårige kvalitet – selv når temperaturene begynner å klatre sent på våren og forsommeren.
  • Catalina– En hybrid semi-savoy kultivar av spinat kjent for sin milde smak. Denne varmetolerante spinaten vokser raskt og er ideell for en rask avling under mindre enn ideelle forhold.
  • Indian Summer– En annen hybrid spinat å vokse om sommeren, denne sorten er spesielt treg å boltre. Denne sorten er også verdsatt for sykdomsresistens.
  • Oceanside– Denne sorten demonstrerer høy motstand mot bolt, og produserer en masse babygrønnsaker. Denne sorten har vist seg å vokse til midtsommer i noen regioner.

Alternative sommerspinatsorter

Selv om det er flere varmetolerante spinatsorter tilgjengelig, velger mange gartnere i stedet å utforske veksten av spinatalternativer i de varmeste delene av sommeren. Disse alternativene inkluderer planter som malabar spinat, New Zealand spinat og orach. Alle er like i smak og tilberedt omtrent som tradisjonell spinat, men har ikke noe imot varmere forhold i hagen.

Forsiktig forskning kan hjelpe produsentene med å avgjøre om dette alternativet vil være levedyktig i sin egen hage.

Video: (A) Hvordan få håret til å vokse fort !! linneabeauty

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

cache:yes / mysql:0 / gen:0 / memory:0.66 MB