Sticky Schefflera Plant: Hvorfor er min Schefflera Sticky

Sticky Schefflera Plant: Hvorfor er min Schefflera Sticky

Scheffleras er prydplanter. I de fleste soner er de bare egnet som kremplanter fordi de er ekstremt ømme. De brede bladklyngene ligner eiker av en paraply og har gitt dem kallenavnet, paraplytreet. Schefflera planter er bemerkelsesverdig tolerante kremplanter og gjør det bra i en rekke situasjoner; Men de er også byttedyr for insekter skadedyr. Klistremerker med klebrig Schefflera er sannsynligvis et symptom på noen hitchhiking-insekter som suger livet ut av din verdifulle plante.

Hvorfor er Schefflera Sticky?

Scheffleras har flotte, store, blanke blad som er arrangert i en sirkel rundt en sentral stamme. Hver av brosjyrene som utgjør hele paraplydesignen, kan få opp til 12 inches lang i modne planter. Innendørs planter har nytte av at bladene er støvete og det er under denne aktiviteten at du kanskje merker noe nytt på planten – klissete ting på Schefflera-løvverk. De skyldige kan være flere sugende insekter skadedyr som deponerer kutte kalt honningdew på vertsanleggets løvverk, og skaper klebrig Schefflera-blader. Se under bladene og på stilkene av en Schefflera med klebrig stoff på bladene. Problemet stammer fra svært små insekter som spiser på sap av planten og sakte reduserer sin styrke. Honeydew etterlater et skinnende, klissete rot. Du kan vaske av honningduggen og bli kvitt noen av feilene, men bare noen få etterlatte vil raskt kolonisere og før du vet det, vil du ha en klebrig Schefflera-plante igjen.

De vanligste synderne som forårsaker klissete Schefflera-bladene er bladlus, mites eller mealybugs. Hvis du har et myrproblem i huset, kan du også merke myrer i og rundt planten. Dette er fordi maur «farm» bladlus for å holde dem rundt for honningdew, noe som er en myrlens favoritt.

Hva skal jeg gjøre om Sticky Schefflera Leaves

Enhver Schefflera med klebrig stoff på bladene kan først behandles ved å ta det utendørs og sprengte bladene med vann. Bladlusene skyller av bladene, og denne behandlingen virker vanligvis bra hvis du følger opp ved første tegn på skadedyrene.

Systemiske behandlinger formulert for kremplanter arbeider for å forhindre skadedyr og påfølgende klissete stoffer på Schefflera. Det translocates fra røtter for å stamme til blader, slik at insektsene inntar det gjennom deres fôringsaktivitet.

En søn, mildere løsning når barn og kjæledyr er til stede, er Neem olje. Denne naturlige oljen kommer fra et tre som er opprinnelig til India.

Gjenopprettelse av en Sticky Schefflera Plant

Etter en vellykket behandling og alle tegn på skadedyr er borte, det er på tide å vurdere skaden. Hvis planten din droppet, forlater, misfarger eller unnlater å produsere ny vekst, er det sannsynlig at insekter skadet helsen til en viss grad. Det betyr at du må bære en plante som hadde blitt påvirket. Når Schefflera med klebrig stoff har blitt ryddet opp og skadedyrene har blitt utryddet, kan dårlig helse fortsette.

Gi planten en mild gjødsel hver annen uke, for eksempel fortynnet kompostte eller fortynnet fisk eller tang gjødsel. Vann planten regelmessig når de tre øverste tommer jord er tørre. Gjenta planter som har dårlig jord, bruker en god pottejord med organisk endring. I løpet av noen uker bør du se forbedring i planten din, og det vil bli det gamle, blanke selvet igjen.

Sticky Schefflera Plant: Hvorfor er min Schefflera Sticky

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: