Summer Titi And Spring Titi – How to Tell Spring And Summer Titi Apart

Med namn som vår- och sommartiti kan du tro att dessa två växter är lika. Det är sant att de delar många likheter, men deras skillnader är också anmärkningsvärda och i vissa fall viktiga att notera. Klicka här för att lära dig hur man skiljer vår- och sommartit.

Summer Titi And Spring Titi - How to Tell Spring And Summer Titi Apart

Med namn som vår- och sommartit kan du tro att dessa två växter är lika. Det är sant att de delar många likheter, men deras skillnader är också anmärkningsvärda och i vissa fall viktiga att notera.

Summer Titi And Spring Titi - How to Tell Spring And Summer Titi Apart

Vår vs. sommartiti

Hur skiljer vi vår och sommartit från varandra? Vad är skillnaderna mellan vår och sommar titi? Låt oss börja med likheterna:

  • Sommartiti och vårtiti är båda buskiga, fuktälskande växter som växer bäst i fjällområden, såsom myrar eller längs bäckar.
  • Båda är infödda i de varma, tropiska klimaten i sydöstra USA, samt delar av Mexiko och Sydamerika.
  • De är främst vintergröna, men vissa av bladen kan bli färgade på hösten. Båda tenderar dock att vara lövfällande i den kallare, norra regionen av dess växande utbredning. Båda är lämpliga för odling i USDA-växthärdighetszonerna 7b till 8b.
  • Buskarna producerar vackra blommor som är attraktiva för pollinerare.

Nu när vi har berört likheterna, låt oss undersöka skillnaderna mellan vår och sommar titi:

  • Den första stora skillnaden är att dessa två växter, medan de delar ”Titi” i deras namn, är inte relaterade. De tillhör var och en olika släktgrupper.
  • Ingen av dessa buskar blommar samtidigt. I själva verket är det här deras säsongsbetonade namn spelar in, med vårtiti som blommar på våren och sommartitien som följer med blommor som dyker upp på sommaren., medan sommaren titi-nektar kan vara giftig.

Det finns andra skillnader som kan hjälpa dig att ta reda på hur du kan skilja mellan vår och sommar titi också.

  • Vårtiti (Cliftonia monophyla) – Även känd som svart titi, boveteträd, järnved eller cliftonia, producerar kluster av vita till rosa vita blommor tidigt på våren. Den köttiga, bevingade frukten liknar bovete. Beroende på temperaturer blir lövverket scharlakansrött på vintern. Svart titi är den minsta av de två och når mogna höjder på 15 till 20 fot (5-7 m.), Med en spridning på 8 till 12 fot (2-4 m.).
  • Sommartiti (Cyrilla racemiflora) – Även känt som röd titi, träskcyrilla eller läderved, sommartiti producerar smala spikar av doftande vita blommor på sommaren. Frukt består av gulbruna kapslar som håller i vintermånaderna. Beroende på temperaturer kan lövverket bli orange till rödbrunt på hösten. Röd titi är en större växt som når en höjd av 3-8 m med en spridning av 3-6 m.
Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

cache:yes / mysql:0 / gen:0 / memory:0.66 MB