Will Cactus Spines Regrow – Fixing Broken Cactus Spines

Geliefd om hun ongebruikelijke vormen en bekend om hun stekelige stengels, kunnen tuinders zenuwachtig worden als ze worden geconfronteerd met gebroken cactusstekels. Klik op dit artikel om te zien wat je eventueel moet doen voor een cactus zonder stekels en kijk of deze stekels teruggroeien.

Will Cactus Spines Regrow - Fixing Broken Cactus Spines

Cactussen zijn populaire planten zowel in de tuin als binnenshuis. Geliefd om hun ongebruikelijke vormen en bekend om hun stekelige stengels, kunnen tuinders zenuwachtig worden als ze worden geconfronteerd met gebroken cactusstekels. Lees verder om te leren wat u eventueel moet doen voor een cactus zonder stekels en kijk of deze stekels teruggroeien.

Groeien Cactusstekels terug?

Stekels op cactusplanten zijn gemodificeerde bladeren. Deze ontwikkelen zich uit levende primordia van de wervelkolom en sterven vervolgens af om harde stekels te vormen. Cactussen hebben ook areolen die op bases zitten die tubercules worden genoemd. Areolen hebben soms lange, tepelvormige knobbeltjes, waarop stekels groeien.

Stekels zijn er in allerlei soorten en maten – sommige zijn dun en andere dik. Sommige zijn geribbeld of afgeplat en sommige kunnen vederachtig of zelfs gedraaid zijn. Stekels komen ook voor in een reeks kleuren, afhankelijk van de cactussoort. De meest gevreesde en gevaarlijke ruggengraat is de glochid, een kleine ruggengraat met weerhaken die vaak wordt aangetroffen op de cactusvijgcactus.

Een cactus zonder ruggengraat kan zijn beschadigd in het gebied van deze areolen of ruggengraatkussens. In andere gevallen worden met opzet stekels verwijderd van cactussen. En natuurlijk gebeuren er ongelukken en kunnen de stekels van de plant worden geslagen. Maar zullen cactusstekels teruggroeien?

Verwacht niet dat de stekels op dezelfde plek teruggroeien, maar de planten kunnen nieuwe stekels binnen dezelfde areolen laten groeien.

Will Cactus Spines Regrow - Fixing Broken Cactus Spines

Wat te doen als je cactus zijn stekels kwijt is

Omdat stekels een integraal onderdeel zijn van de cactusplant, zal hij er alles aan doen om beschadigde stengels te vervangen. Soms gebeuren er dingen met de plant die gebroken cactusstekels veroorzaken. Als je merkt dat je cactus zijn stekels heeft verloren, zoek ze dan niet op dezelfde plek om opnieuw te groeien. Je kunt je echter afvragen of cactusstekels op andere plekken teruggroeien? Het antwoord is vaak ja. Stekels kunnen groeien vanaf andere plekken in de bestaande areolen.

Zolang er algehele groei is op een gezonde cactusplant, ontwikkelen zich nieuwe areolen en zullen nieuwe stekels groeien. Wees geduldig. Sommige cactussen zijn langzame groeiers en het kan even duren voor deze groei en de productie van nieuwe areolen.

Je kunt de groei misschien wat versnellen door bevruchting en door de cactus in de volle ochtendzonlicht te lokaliseren. Voer maandelijks of zelfs wekelijks met een cactus- en vetplantmest.

Als je cactus niet in de volle zon staat, pas hem dan geleidelijk aan naar meer daglicht. De juiste verlichting stimuleert de groei van de plant en kan de nieuwe stekels helpen zich te ontwikkelen.

Video: How to cut a damaged cactus to get it to produce new growth.

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

cache:yes / mysql:0 / gen:0 / memory:0.66 MB