Winterizing Liriope Plants – Learn About Lilyturf Winter Care

Selv om det er eviggrønt, vil liriope om vinteren naturligvis gå inn i et hvilemoment der veksten av planteløvet opphører. For best resultat, må huseiere begynne prosessen med å vinterføre liriope planter. Lær mer i denne artikkelen.

Winterizing Liriope Plants - Learn About Lilyturf Winter Care

For mange huseiere kan prosessen med å planlegge og plante blomsterbed føles skremmende. Å velge hvilke blomster du skal plante kan være spesielt vanskelig når du står overfor problemer som skygge, tung eller sandjord og bratte bakker. Imidlertid er noen sterkt tilpasningsdyktige planter i stand til å trives selv under de mest ugunstige forholdene. Liriope, for eksempel, er både lett å ta vare på og passer til et bredt spekter av veksthabitater.

Også kjent som lilyturf og noen ganger apegress, er liriope en visuelt tiltalende og pålitelig prydplante for hjemmelandskap, blomsterkanter og masseplantinger. Med et gresslignende utseende produserer lilyturfplanter en overflod av korte hvite til lavendel blomsterpigger. Når blomstringen er fullført, fjernes de brukte blomstene og det pulserende eviggrønne bladverket fortsetter å vokse gjennom hele høsten.

Winterizing Liriope Plants - Learn About Lilyturf Winter Care

Lilyturf Winter Care

Når det gjelder lilyturf, er kaldtoleranse en viktig aspekt. Selv om det er eviggrønt, vil liriope om vinteren naturlig gå inn i et hvilemoment der veksten av planteløvet opphører.

For best resultat, må huseiere begynne prosessen med å vinterføre liriope planter.

Dette skal begynne sent på vinterens vekstsesong, før ny vekst av planten har gjenopptatt på våren. For å opprettholde lilyturfplanter kan produsenter bare fjerne plantens løvverk til bakken. Når du gjør det, må du sørge for å ikke skade kronen på planten, da dette kan forstyrre løvveksten om våren. Som alltid må du bruke hagehansker og lange ermer når du utfører vedlikehold av planter for å unngå allergiske reaksjoner eller hudirritasjon.

Når plantene er trimmet tilbake, må du rydde opp og fjerne det døde bladverket fra hagen for å forhindre sykdom blant plantingen. Selv om det er mulig å beskjære plantene senere i vekstsesongen, kan det påvirke plantene negativt eller forårsake uregelmessige eller lite attraktive vekstmønstre.

Sent på vinteren og tidlig på våren er det også gode tider å grave og dele liljeplanter. For å gjøre det, er det bare å grave planten og dele den med et skarpt hagesaks eller en spade. Planter de delte klumpene på ønsket sted ved å grave et hull minst dobbelt så bredt og dypt som plantens rotkule.

Vann plantene godt til ny vekst har gjenopptatt på våren og liriope planter har blitt etablert.

Med riktig pleie tilbyr disse plantene produsenter pålitelig farge og tekstur i prydplantinger gjennom hele vekstsesongen.

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

cache:yes / mysql:0 / gen:0 / memory:0.66 MB